FI/Prabhupada 0153 - Älykkyys koetellaan henkilön kirjallisella myötävaikutuksella

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Edellinen Sivu - Video 0152
Seuraava Sivu - Video 0154 Go-next.png

Älykkyys koetellaan henkilön kirjallisella myötävaikutuksella
- Prabhupāda 0153


Interview with Newsweek -- July 14, 1976, New York

Haastattelija: Voisitteko käydä läpi kolmea toimintoa, joista olette puhuneetkin: syömistä, nukkumista ja seksiä ja kertoa minulle mitä erityisiä sääntöjä tai vinkkejä antaisitte hengellistä valaistumista etsiville henkilöille avuksi heidän elämässään näissä asioissa?

Prabhupāda: Kyllä. Kyllä, se on kirjoissamme. Se on kirjoissamme. Meillä on tarpeeksi asioita ymmärrettäväksi. Ei ole kyse asiasta, joka ymmärretään hetkessä.

Haastattelija: Ymmärtääkseni te nukutte hyvin vähän. Nukutte kolmesta neljään tuntia yössä. Tuntuuko teistä siltä, että näin kuka tahansa henkisesti itsensä oivaltanut henkilö toimii?

Prabhupāda: Kyllä, me näemme asian Gosvāmīen käytöksestä. Heillä ei ollut käytännöllisesti lainkaan aineellisia tarpeita. Tämä syöminen, nukkuminen, paritteleminen ja puolustaminen. Heillä ei ollut käytännössä lainkaan sellaisia. He ovat vain Kṛṣṇan asialla.

Haastattelija: Ovat Kṛṣṇan...?

Rāmeśvara: Kṛṣṇan asialla tai Jumalan palveluksessa.

Bali-mardana: Hän esittää aiempien henkisten mestareiden tapauksia esimerkkinä.

Haastattelija: No, se mistä olin kiinnostunut tietämään oli miksi... onko hän itse havainnut kolmesta neljään tuntia olevan pakollista nukkua?

Bali-mardana: Hän kysyi miksi kolmesta neljään tuntiin on oikea määrä unta. Mistä olette saaneet sellaisen standardimäärän?

Prabhupāda: Se ei ole keksittyä. Mitä enemmän toimitte henkisissä toimissa, sitä enemmän vapaudutte aineellisista toiminnoista. Siitä voitte todeta asian.

Haastattelija: Ja olette päätyneet siihen siksi...

Prabhupāda: Ei, en puhu itsestäni, mutta voitte todeta asian itsekin. Bhaktiḥ pareśānubhavo viraktir anyatra syāt (SB 11.2.42). Jos edistytte bhaktissa, henkisessä elämässä niin menetätte kiinnostuksen aineellista elämää kohtaan.

Haastattelija: Uskotteko, että maailman ihmisten välillä on eroa? Toisin sanoen, uskotteko, että intialaisilla on enemmän taipumusta kuin eurooppalaisilla tai että he ovat sopivampia ryhtymään Kṛṣṇa tietoisuuteen?

Prabhupāda: Ei, kenestä tahansa älykkäästä ihmisestä voi tulla Kṛṣṇa tietoinen. Olemme jo selittäneet, että ellei ihminen ole hyvin älykäs niin hän ei voi ryhtyä Kṛṣṇa tietoisuuteen. Se on siis avointa kaikille, mutta on olemassa erilaisia älykkyyden tasoja. Euroopassa ja Amerikassa ollaan älykkäitä, mutta he hyödyntävät älykkyyttään aineellisiin tarkoitusperiin ja Intiassa hyödynnetään älyä henkisiin tarkoitusperiin. Siitä syystä löydätte niin monia henkisesti kehittyneitä elämän perusteita, kirjoja, kirjallisuutta. Aivan kuin Vyāsadeva. Vyāsadeva oli myös perheenelättäjä, mutta hän eli silti metsässä ja katsokaa miten suuri oli hänen kirjallinen tuotantonsa. Kukaan ei osaa edes uneksiakaan. Siispä kirjallisen tuotannon perusteella voidaan arvioida henkilön älykkyys. Kaikki suuret, suuret aineellisen maailman miehet, tiedemiehet, filosofit, jopa teknikot tunnetaan kirjoitustensa perusteella, ansioidensa perusteella eikä valtavan suuren kehon perusteella.