FI/Prabhupada 0317 - Emme antaudu Krishnalle. Se on sairautemme.



Lecture on BG 4.7 -- Bombay, March 27, 1974

Yrittäkää ymmärtää mitä uskonto on. Jumala on siis yksi. Jumala ei voi sanoa jossain että "Tämä on uskontoa ja tämä ei ole." Jumala sanoo, Bhagavān Kṛṣṇa sanoo Bhagavad-gītāssa... Täällä sanotaan, että yadā yadā hi dharmasya glānir bhavati (BG 4.7), paritrāṇāya sādhū... Seuraavassa säkeessä Hän sanoi,

paritrāṇāya sādhūnāṁ
vināśāya ca duṣkṛtām
dharma-saṁsthāpanārthāya
sambhavāmi yuge yuge
(BG 4.8)

Nämä Kṛṣṇan kaksi tehtävää. Sillä Hän on jo selittänyt, bhūtānām īśvaraḥ. "Minä olen kaikkien elävien olentojen hallitsija." Siispä siellä missä tapahtuu poikkeuksia Dharman toteutuksessa, Hän on se joka rankaisee ja palkitsee. Paritrāṇāya sādhūnāṁ vināśāya ca duṣkṛtām. Kaksi asiaa. Niin kuin on hallituksen velvollisuus suojella lainkuuliaisia kansalaisia ja rangaista lainsuojattomia. Nämä kaksi hallituksen velvollisuutta. Ja korkein hallitus, Kṛṣṇa... Sillä mistä tämä ajatus on tullut? Hallitus palkitsee lainkuuliaista, tai tarjoaa suojaa, samoin myös rangaistuksen lakia kunnioittamattomille. Dharma merkitsee mitä Kṛṣṇa sanoo Bhagavad-gītāssa, sarva-dharmān parityajya mām ekaṁ śaraṇaṁ vraja (BG 18.66). Tämä on dharmaa.

Tätä on dharma. Ja meidän dharmamme, meidän ominaislaatummekin kuuluu siihen. Sillä jokainen meistä on antautunut jollekulle. Tutkiskelkaa kaikkia. Heillä on joku ylempi jolle ovat antautuneet. Se voi olla heidän perheensä, tai vaimonsa, tai hallituksensa, yhteisönsä, yhteiskuntansa tai poliittinen puolueensa. Minne menettekin, kaikkialla ominaisluonteena hallitsee antautuminen. Siltä te ette voi välttyä. Siitä keskustelimme professori Kotovskin kanssa Moskovassa. Minä kysyin häneltä, "Teillähän on teidän kommunistinen aatteenne. Meillä on meidän Kṛṣṇa filosofiamme. Mikä siis on filosofiamme ero? Te olette antautuneet Leninille, ja me olemme antautuneet Kṛṣṇalle. Missä on ero?" Jokaisen on antauduttava. Ei väliä missä antaudutaan. Jos antautuminen on oikeaa, asiat menevät oikein. Ellei antautuminen tapahdu oikein, asiat eivät tapahdu oikein. Sitä tämä filosofia merkitsee. Joten me antaudumme. Śrī Caitanya Mahāprabhu on selittänyt tämän. Jīvera svarūpa haya nitya-kṛṣṇa-dāsa (CC Madhya 20.108-109). Me antaudumme, muttemme Kṛṣṇalle. Tämä on sairautemme. Tämä on sairaus. Ja Kṛṣṇa tietoisuus liike merkitsee tämän sairauden parantamista. Lääkettä tähän sairauteen.

Kṛṣṇa saapuu myös. Hän sanoo, yadā yadā hi dharmasya (BG 4.7). Dharmasya glāniḥ, poikkeuksia uskonnon toteuttamisen asiassa, silloin kun ilmenee poikkeavuuksia, Kṛṣṇa sanoo, tadātmānaṁ sṛjāmy aham. And abhyutthānam adharmasya. Kaksi eri asiaa. Kun ihmiset eivät antaudu Kṛṣṇalle, he keksivät kaikenlaisia Kṛṣṇoja. Vaikka kuinka monet lurjukset tahtovat antautua siten. Sitä on adharmasya. Dharma merkitsee autautumista Kṛṣṇalle, mutta sen sijaan, että antautuisivat Kṛṣṇalle, he tahtovat antautua kissoille, koirille, sille sun tälle, vaikka mille asioille. Se on adharmaa. Kṛṣṇa ei saapunut perustamaan niin-kutsuttua hindulaisuutta tai muhamettilaisuutta tai kristinuskoa. Ei. Hän saapui perustamaan todellisen uskonnon. Todellinen uskonto merkitsee sitä, että meidän tulee tarjoutua, antautua todelliselle henkilölle. Sitä on todellinen uskonto.

Me antaudumme. Jokaisella on siitä jonkinlainen kuva. Hän on antautunut siten. Joko poliittisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti, uskonnollisesti, miten tahansa. Jokaisella on jonkinlainen ajatus asiasta. Ja sen ihanteen johtajakin on olemassa. Joten meidän tehtävämme on antautua. Se on tosiasia. Muttemme tiedä mille antautua. Siinä on vaikeutemme. Ja koska antautuminen on virheellistä tai väärää, koko maailma on kaaoksen vallassa. Me muutamme antautumistamme toiseen tapaan antautua. "Ei enää kongressia. Nyt kommunistinen puolue." Ja taas, "Ei enää kommunismia. Tämä puolue.. tämä puolue, se puolue." Mitä hyötyä puolueen vaihtamisesta on? Sillä oli puolue mikä vain, he eivät ole antautuneet Kṛṣṇalle. Ellette te siis tule siihen pisteeseen, jossa te antaudutte Kṛṣṇalle, ette saavuta rauhaa. Se on tarkoitus. Yksinkertainen ojasta allikkoon hyppääminen ei tule pelastamaan teitä.