MO/Prabhupada 0126 - Numai pentru satisfacția maestrului meu spiritual

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Pagina precedentă – Video 0125
Pagina următoare - Video 0127 Go-next.png

Numai pentru satisfacția maestrului meu spiritual
- Prabhupāda 0126


Lecture on BG 4.18 -- Delhi, November 3, 1973

Femeie devot: Ați spus că, dacă efectuăm o anumită activitate, această activitate trebuie testată pentru a vedea dacă Domnul Kṛṣṇa este mulțumit. Dar care este testul?

Prabhupāda: Dacă maestrul spiritual este mulțumit, atunci Kṛṣṇa este mulțumit. Faptul că cânți zilnic. Yasya prasādād bhagavat-prasādo yasyāprasādān na gatiḥ kuto 'pi. Dacă maestrul spiritual este mulțumit, atunci Kṛṣṇa este mulțumit. Acesta este testul. Dacă el nu este mulțumit, atunci nu are altă cale.

Acest lucru este foarte simplu de înțeles. Să presupunem că cineva care lucrează în birou, șeful imediat este șeful, șeful biroului sau șeful departamentului respectiv. Deci toată lumea lucrează. Dacă el satisface pe superintendent, sau pe funcționarul-șef, atunci trebuie să înțelegem că el l-a satisfăcut și pe directorul general. Nu este foarte dificil. Șeful tău imediat, reprezentant al lui Kṛṣṇa, el trebuie să fie mulțumit. Yasya prasādād bhagavat-prasādo yasya. Prin urmare, este necesară îndrumarea maestrului spiritual. Kṛṣṇa vine sub forma unui maestru spiritual pentru a călăuzi. Acest lucru este menționat în Caitanya-caritāmṛta. Guru-Kṛṣṇa-kṛpāya. Guru-Kṛṣṇa-kṛpāya. Deci guru-kṛpā, mila lui guru, este mila lui Kṛṣṇa. Deci, când ambii sunt satisfăcuți, atunci calea noastră este clară. Guru-kṛṣṇa-kṛpāya pāya bhakti-latā-bīja (CC Madhya 19.151). Atunci serviciul nostru devoțional este perfect. Deci nu ați marcat această afirmație în Gurvaṣṭaka? Yasya prasādād bhagavat-prasādo yasyāprasādān na gatiḥ kuto 'pi.

Precum această mișcare. Această mișcare a fost inițiată doar pentru satisfacerea maestrului meu spiritual. El a vrut-o. Caitanya Mahāprabhu a dorit ca această mișcare să se răspândească în întreaga lume. Așa că a poruncit multora dintre frații mei întru Dumnezeu și a dorit ... Chiar dacă nu a ordonat asta, dar el a vrut-o. El i-a trimis pe unii dintre frații mei întru Dumnezeu mei în țări străine să o răspândească, dar într-un fel sau altul, ei nu au avut succes. Ei au fost chemați înapoi. Așa că m-am gândit: "Lasă-mă să încerc acum la bătrânețe." Singura dorință a fost aceea de a-i satisface dorința maestrului spiritual. Deci acum voi ajutați. Va avea astfel succes. Și aceasta este yasya prasādād bhagavat-prasādaḥ. Dacă lucrăm cu sinceritate sub îndrumarea maestrului spiritual, ceea ce înseamnă satisfacerea lui Kṛṣṇa, iar Kṛṣṇa ne va ajuta să avansăm.