NL/Prabhupada 0521 - Mijn beleid is om de voetsporen van Rupa Gosvami te volgen



Lecture on BG 7.1 -- Los Angeles, December 2, 1968

Probeer om het Kṛṣṇa-bewustzijn te begrijpen. Simpelweg door dit te beoefenen, op de één of andere manier raak je gehecht aan Kṛṣṇa. Op een manier. Yena tena prakāreṇa, (Brs. 1.2.4) welke manier dan ook. Net als wanneer je van iemand houdt, op de één of andere manier probeer je het te krijgen ... Het is niet erg moeilijk. We weten wat de tactiek is. Zelfs een dier weet hoe zijn dingen tactvol te krijgen. De strijd om het bestaan ​​betekent dat iedereen probeert om zijn doel te bereiken. Zoveel tactieken. Dus jij probeert het ook, in plaats van dit materiële dwaallicht probeer je op een tactvolle manier Kṛṣṇa te vangen. Dat zal je leven succesvol maken. Op een manier.

yena tena prakāreṇa manaḥ kṛṣṇe niveśayet
sarve vidhi-niṣedhāḥ syur etayor eva kiṅkarāḥ
(Brs. 1.2.4)

Nu, er zijn er zoveel in Kṛṣṇa-bewustzijn ... In dit proces zijn er zoveel. Ik introduceer gewoon de één na de ander, beetje bij beetje. Maar voor degenen die dit Kṛṣṇa-bewustzijn in India beoefenen zijn er zoveel regels en voorschriften. Iemand zegt dat: "Swamiji is heel conservatief. Hij heeft zoveel regels en voorschriften," maar ik heb niet eens één procent geïntroduceerd. Een procent. Want het is niet mogelijk om al die regels en voorschriften in jullie land te introduceren. Mijn beleid is om de voetsporen van Rūpa Gosvāmī te volgen. Hij zegt dat, op de één of andere manier, laat ze in de eerste plaats gehecht aan Kṛṣṇa raken. Dat is mijn beleid. En de regels en voorschriften zullen ze later volgen. Laat hem ten eerste aan Kṛṣṇa gehecht zijn. Dus dit is de yoga. Kṛṣṇa legt uit: mayy āsakta-manāḥ pārtha (BG 7.1). Dus probeer aan Kṛṣṇa gehecht te zijn. En waarom zou je niet aan Kṛṣṇa gehecht zijn? Zo veel fijne dingen in Kṛṣṇa-bewustzijn. We hebben kunst, we hebben schilderijen, we hebben dansen, we hebben muziek, we hebben eersteklas eten, we hebben eersteklas kleding, eersteklas gezondheid, alles eersteklas. Het is slechts de domme dwaas die niet gehecht zal zijn aan deze eersteklas dingen. Alles. En het is tegelijkertijd gemakkelijk. Wat is de reden dat men niet gehecht zou moeten zijn aan dit proces? De reden is dat hij een eersteklas dwaas is. Dat is alles. Ik zeg het je eerlijk. Laat iedereen met mij komen redeneren of hij geen eersteklas dwaas is door Kṛṣṇa-bewustzijn niet te accepteren. Ik zal het bewijzen.

Dus wees geen eersteklas dwaas. Wordt een eersteklas intelligente man. Zoals de auteur van het Caitanya-caritāmṛta zegt: kṛṣṇa yei bhaje sei baḍa catura. Iedereen die bij het Kṛṣṇa-bewustzijn is gekomen is een eersteklas intelligente man. Dus wees geen eersteklas sufferd, maar wordt een eersteklas intelligente man.

Dat is mijn verzoek. Heel veel dank. (eerbetuigingen)

Is er een vraag? De andere dag kwamen er zo veel studenten, nu niemand. Omdat ze een eersteklas dwaas willen blijven, dat is alles. Het is een feit. Dus tenzij iemand heel intelligent is kunnen ze het Kṛṣṇa-bewustzijn niet opnemen. Ze willen op deze of die manier overbluft, bedrogen worden. Dat is alles. Duidelijke zaak, simpel ding, en het resultaat is heel groot - ze zullen het niet willen accepteren.