RO/Prabhupada 0056 - Sunt doisprezece autorități meționate in șastra



Lecture on SB 7.6.1 -- Madras, January 2, 1976

śrī-prahrāda uvāca
kaumāra ācaret prājño
dharmān bhāgavatān iha
durlabhaṁ mānuṣaṁ janma
tad apy adhruvam arthadam
(SB 7.6.1)

Acesta este Prahlāda Mahārāja. El este una dintre autoritățile constientei de Kṛṣṇa. Există douăsprezece autorități menționate în śāstra:

svayambhūr nāradaḥ śambhuḥ
kumāraḥ kapilo manuḥ
prahlādo janako bhīṣmo
balir vaiyāsakir vayam
(SB 6.3.20)

Aceasta este declarația lui Yamarāja despre autoritățile dharmei. Dharma înseamnă bhāgavata-dharma. Cred că am explicat aseară, dharma înseamnă bhāgavata. Dharmaṁ tu sākṣād bhagavat-praṇītaṁ (SB 6.3.19). La fel cum acest Dl. șef al Curții de Justiție se pronunță asupra legii, astfel încât legea nu poate fi fabricată de nici un om obișnuit sau de un om de afaceri, nu. Legea poate fi produsă numai de stat, de guvern. Nimeni nu poate fabrica. Asta nu va ... Dacă la tribunal, dacă cineva pledează, "Domnule, am o lege proprie", Dl. Justiție nu o va accepta. De asemenea, dharma nu poate fi fabricată. Ori sunteți un om foarte mare ... Chiar și șeful Justiției, nici el nu poate face o lege. Legea este dată de stat. În mod similar, dharma înseamnă bhāgavata-dharma Și alte așa-numite dharma, ele nu sunt dharma. Nu vor fi acceptate. Exact în același mod, o lege produsă la domiciliu nu este acceptată. Prin urmare, dharmaṁ tu sākṣād bhagavat-praṇītaṁ (SB 6.3.19).

Și ce este bhagavat-praṇītaṁ dharma? Acest lucru este menționat în Bhagavad-gītā, știm, toată lumea. El a venit, a venit Kṛṣṇa. Misiunea lui a fost dharma-saṁsthāpanārthāya, pentru stabilirea principiilor religioase sau restabilirea. Dharmasya glānir bhavati bhārata. Yadā yadā hi dharmasya glānir bhavati bhārata (BG 4.7). Deci, uneori, există glāni, discrepanțe în ceea ce privește executarea principiilor dharmei. În acel moment, vine Kṛṣṇa. Paritrāṇāya sādhūnāṁ vināśāya ca duṣkṛtām (BG 4.8). Yuge yuge sambhavāmi. Deci această dharma, Kṛṣṇa nu a venit să reorganizeze așa-numitele dharma: Dharma hindusă, dharma musulmană, dharma creștină, dharma lui Buddha. Nu. Potrivit lui Śrīmad-Bhāgavatam se spune, dharmaḥ projjhita-kaitavo (SB 1.1.2). Dharma care este un tip de proces de înșelăciune, acest tip de dharma este projjhita. Prakṛṣṭa-rūpeṇa ujjhita, înseamnă că este aruncată sau dată afară. Dharma reală este bhāgavata-dharma, adevărata dharma. De aceea, Prahlāda Mahārāja a spus: kaumāra ācaret prājño dharmān bhāgavatān iha (SB 7.6.1). De fapt, dharma înseamnă Dumnezeu, relația noastră cu Dumnezeu, și acționând în conformitate cu această relație, astfel încât să putem atinge scopul final al vieții. Aceasta este dharma.