SL/Prabhupada 0096 - Moramo se učiti od osebe Bhagavate

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

We Have to Study from the Person Bhagavata - Prabhupāda 0096


Lecture on BG 13.4 -- Miami, February 27, 1975

To razmišljam, "Američan, Indijec, Hindujec, Musliman," vse to so umazanije v srcu. Očisti svoje srce. Hṛdy antaḥ-sthaḥ abhadrāṇi. Te umazanije v mojem srcu, če očistimo naše srce, potem postanemo osvobojeni teh lažnih idenstifikacij. Naṣṭa-prāyeṣu abhadreṣu nityaṁ bhāgavata-sevayā (SB 1.2.18). Naṣṭa-prāyeṣu. Te umazanije bodo očiščene če redno poslušamo Śrīmad-Bhāgavatam sli Bhagavad-gīto. Nityaṁ bhāgavata...

In bhagavata pomeni knjigo bhagavata in osebo bhagavata. Oseba bhagavata je duhovni učitelj. Ali katerikoli vzvišen bhakta. On je bhagavata, maha-bhagavata, bhagavata. Torej bhagavata-sevaya pomeni ne zgolj branje Bhagavad-Gite in Bhagavatama, ampak se moramo učiti od osebe bhagavate. To je zaželjeno. Caitanya Mahaprabhu je predlagal, bhagavata para giya bhagavata-sthane: "Če se želite naučiti Bhagavato, pojdite osebi bhagavati, ki je samorealizirana duša." Ne poklicnemu bralcu. To vam ne bo pomagalo. Uradni strokovnjaki - grem v tempelj, v cerkev in potem nazaj v peklensko stanje..., ne. Samo družite se s osebo bhagavata, ki je samorealizirana duša in slišite od njega iz te iste knjige, isto znanje. Krišnov predstavnik. Tako kot Krišna pravi, tat samasena me srnu. Me srnu: "Sliši od mene ali od mojega predstavnika. Potem boš dobil dobrobit." Torej ti centri se odpirajo, samo da bi dali priložnost ljudem, ki trpijo ne samo v tem življenju, temveč iz življenja v življenje.

ei rupe brahmanda bhramite kona bhagyavan jiva
guru-krsna-krpaya paya bhakti-lata-bija
(CC Madhya 19.151)

Torej je naša dolžnost, sprejeli smo to dolžnost v imenu Krišne. Krišna osebno pride učit. Tako kot je pustil Svoj Srimad-Bhagavatam. Potem zaupa svojim bhaktam, da obrazložijo ljudem na splošno. Mi nameravamo prav to. Mi nismo nič sami poustvarili in nimamo nič kar bi si lastili. Dobiček in posestva so. Vendar mi zgolj delimo kot sel. To je vse. In nimamo težav. Če zgolj predstavljamo Bhagavad-Gito, inštrukcije Krišne, kot so, potem je naša dolžnost zaključena. Ne rabimo poustvarjati ničesar; niti nimamo moči da bi karkoli poustvarjali. Tako kot je tako mnogo drugih. Ustvarjajo nove ideje, nove filozof..., vse neumnost. To ne bo pomagalo. Vzemite pravo znanje.