SV/Prabhupada 0124 - Vi skall ta vår andliga mästares ord som vårt liv och själ

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Föregående Sida - Video 0123
Nästa Sida - Video 0125 Go-next.png

Vi skall ta vår andliga mästares ord som vårt liv och själ
- Prabhupāda 0124


His Divine Grace Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Gosvami Prabhupada's Disappearance Day, Lecture -- Los Angeles, December 9, 1968

Så i hans liv var han akhaṇḍa brahmacārī. Bhaktivinoda Ṭhākura hade många söner, och han var den femte sonen. Och några av hans andra bröder också, de gifte sig inte. Och min Guru Mahārāja, han gifte sig inte heller. Från barndomen är ha strikt brahmacārī, Bhaktisiddhānta Sarasvatī Gosvāmī Mahārāja. Och han genomgick mycket svår botgöring för att starta denna rörelse, världsomspännande rörelse. Det var hans uppdrag. Bhaktivinoda Ṭhākura ville göra detta. Han, Bhaktivinoda Ṭhākura ville införa denna Kṛṣṇamedvetna rörelse, 1896 skickade han den här boken, Shree Chaitanya Mahāprabhu, hans liv och föreskrifter. Lyckligtvis, det året var mitt födelseår, och genom Kṛṣṇa's arrangemang, kom vi i kontakt. Jag föddes i en familj, min Guru Mahārāja är född i en annan familj. Vem visste att jag skulle komma under hans beskydd? Vem visste att jag skulle komma till Amerika? Vem visste att ni amerikanska pojkar skulle komma till mig. Allt detta är Kṛṣṇa's arrangemang. Vi kan inte förstå hur saker och ting sker.

1936... Idag är nionde december 1938 (68). Det betyder trettiotvå år sedan. I Bombay, fick jag sedan göra några affärer. Helt plötsligt, kanske på detta datum, någonstans mellan 9 och 10 december. Vid den tiden var Guru Mahārāja lite förhindrad, och han bodde i Jagannātha Purī, på stranden. Så jag skrev ett brev till honom, "Min käre mästare, dina andra lärjungar, brahmacārī, sannyāsī, de gör direkt tjänst till dig. Och jag är en familjeförsörjare. Jag kan inte leva med dig, jag kan inte hjälpa dig bra. Så jag vet inte. Hur kan jag tjäna dig?" Helt enkelt en tanke, jag tänkte på att tjäna honom, "Hur kan jag tjäna honom på allvar?" Så svaret var daterat 13 December 1936. I detta brev skrev han, "Min käre så och så, jag är mycket glad att få ditt brev. Jag tycker du ska försöka driva vår rörelse på engelska. "Det var hans brev. "Och det kommer att (göra) gott för dig och de människor som hjälper dig." "Och jag önskar..." Det var hans instruktion.

Och sedan 1936, den 31 December - det betyder precis efter ha skrivit detta brev två veckor före han lämnade - han gick bort. Men jag tog detta beslut av min andlige mästare på största allvar, men jag trodde inte att jag måste göra på det eller det sättet. Jag var på den tiden en familjeförsörjare. Men detta är Kṛṣṇa's arrangemang. Om vi ​​strikt försöker tjäna den andlige mästaren, hans order, sedan kommer Kṛṣṇa att ge oss alla faciliteter. Det är hemligheten. Även om det inte fanns någon möjlighet, jag trodde aldrig, men jag tog det lite allvarligt genom att studera en kommentar från Viśvanātha Cakravartī Ṭhākura på Bhagavad-gītā. I Bhagavad-gītā versen vyavasāyātmikā-buddhir ekeha kuru-nandana (BG 2.41) i samband med denna vers ger Viśvanātha Cakravartī Ṭhākura sin kommentar att vi bör ta upp orden från den andlige mästaren som vårt liv och själ. Vi bör försöka att verkställa instuktionen, den specifika instruktionen av den andlige mästaren, mycket strikt, utan att bry sig om vår personliga förmån eller förlust. Så jag försökte lite i den andan. Så han har gett mig alla möjligheter att tjäna honom. Saker och ting har kommit till detta stadium, att i denna höga ålder har jag kommit till ert land, och ni också tar denna rörelse på allvar, att försöka förstå det. Vi har fått några böcker nu. Så det finns lite fotfäste för denna rörelse. Så på detta tillfälle av min andlige mästares bortgång, som jag försöker utföra hans vilja, på samma sätt, Jag ska också be er att utföra samma order genom min vilja. Jag är en gammal man, jag kan också försvinna när som helst. Det är naturens lag. Ingen kan kontrollera det. Så det är inte särskilt förvånande, men min vädjan till er på denna gynnsamma dag, bortgångsdagen av min Guru Mahārāja, att åtminstone i viss utsträckning har ni förstått kärnan i den Kṛṣṇamedvetna rörelsen. Ni bör försöka att driva det vidare. Människor lider brist på detta medvetande.