TR/Prabhupada 0743 - Kendi Eğlence Programınızı Uydurursanız, O Zaman Tokadı Yersiniz



Morning Walk -- April 7, 1975, Mayapur

Rāmeśvara: ...insanlar keyif sürüyorlar, ama O bizim arkadaşımızsa...

Prabhupāda: Keyif sürmek ve tokat yemek için, ikisi de. Görüyorsunuz? - Çocuklar eğlenirken bazen baba tokatlar. NEden?

Puṣṭa Kṛṣṇa: Botun eğmeme. Kendilerine ya da başkalarına zararlı bir şey yaparlar.

Prabhupāda: Hayatın tadını çıkarabilirsin ama babanın yol gösterdiği şekilde. Bu da adanmışlık hizmetidir. O zaman tadını çıkarırsın. Yoksa tokat yersin.

Trivikrama:Sözde eğlence.

Prabhupāda: Evet. Eğer kendi eğlence programını üretirsen, tokat yersin. Ve eğer babanın ¥yönlendirmesine göre eğlenirsen, o zaman eğlenebilirsin. Bu... Kṛṣṇa der ki " Hayatın tadını çıkar. Peki. Man-manā bhava mad-bhakto mad-yājī. Huzurlu yaşa. Hep Beni düşün. Bana ibadet et." Bunun reçetesini yazdık " Buraya gel ve Kṛṣṇa'yı düşün." Ve bu da keyif. Bunu istemiyorlar. Onlar alkol istiyor. Evlilik dışık seks istiyor. Et istiyor. Bu yüzden tokat yemeliler. Aslında bu evren sizin keyfiniz için yaratıldı, ama O'nun yönlendirmesine göre keyif sürmek için. O zaman keyif alırsınız. Yarı tanrı ve şeytan arasındaki fark budur. Şeytan kendi ürettiği şekilde tadını çıkarmak ister. Ve yarı tanrı, Tanrının yönlendirmesi altında şeytan daha çok keyif sürer.

Jagadīśa: Kṛṣṇa neden canlılara bu günahkar faaliyetler ile keyif verir? Kṛṣṇa onlara neden bu günahkar zevkleri verir?

Prabhupāda: Basit zevkler?

Jagadīśa: Günahkar zevkler mesela uyuşturucu gibi...

Prabhupāda: Kṛṣṇa vermez. Siz yaratırsınız günahkar olanı. Kṛṣṇa asla " Et yiyin" demez ama siz gidip mezbaha açarsanız acı çekersiniz.

Brahmānanda: Ama bu günah dolu faaliyetlerden alına zevkler var.

Prabhupāda: Ne o zevk? (kahkahalar)

Brahmānanda: Bazı insanlar... Uyuşturucudan keyif alıyor , ya da...

Prabhupāda: Evet.Bu yüzden etkilerinden acı çekiyorlar. Bu cehalettir, o an zevk alırsın ama sonu kötüdür. Ve bu günah doludur.

Rāmeśvara: Dördüncü Kanto'da şöyle yazdınız gençken çok zevk alırsak, yaşlanınca ona göre bir hastalığımız olur.

Prabhupāda: Evet. Burada maddi hayat demek, kuralları çiğnediğiniz anda acı çekersiniz demektir. Bu yüzden varṇāśrama-dharma maddi hayatta mükemmellik için başlangıçtır. Başlangıçtır. varṇāśrama-dharma sistemini kabul edersenzi, o zaman hayatınızın mükemmelliği başlar.