HE/Prabhupada 0050 - הם לא יודעים על החיים הבאים: Difference between revisions

(Created page with "<!-- BEGIN CATEGORY LIST --> Category:1080 Hebrew Pages with Videos Category:Prabhupada 0050 - in all Languages Category:HE-Quotes - 1972 Category:HE-Quotes - Le...")
 
m (Text replacement - "ה- ?([0-9]+)" to "$1")
 
Line 7: Line 7:
[[Category:HE-Quotes - in India]]
[[Category:HE-Quotes - in India]]
<!-- END CATEGORY LIST -->
<!-- END CATEGORY LIST -->
<!-- BEGIN NAVIGATION BAR -- DO NOT EDIT OR REMOVE -->
{{1080 videos navigation - All Languages|Hebrew|HE/Prabhupada 0049 - אנחנו כפופים לחוקי הטבע|0049|HE/Prabhupada 0051 - מוח ללא הדרכה לא יכול להבין מה קיים מעבר לגוף|0051}}
<!-- END NAVIGATION BAR -->
<!-- BEGIN ORIGINAL VANIQUOTES PAGE LINK-->
<!-- BEGIN ORIGINAL VANIQUOTES PAGE LINK-->
<div class="center">
<div class="center">
Line 13: Line 16:
----
----
<!-- END ORIGINAL VANIQUOTES PAGE LINK-->
<!-- END ORIGINAL VANIQUOTES PAGE LINK-->
 
<div dir="rtl">
<!-- BEGIN VIDEO LINK -->
<!-- BEGIN VIDEO LINK -->
{{youtube_right|HJU9SwDnHmI|הם לא יודעים על החיים הבאים<br />- פרבהופאדה 0050}}
{{youtube_left|RH3rikdoLIA|הם לא יודעים על החיים הבאים<br />- פרבהופאדה 0050}}
<!-- END VIDEO LINK -->
<!-- END VIDEO LINK -->


<!-- BEGIN AUDIO LINK -->
<!-- BEGIN AUDIO LINK -->
<mp3player>http://vaniquotes.org/w/images/720223BG.CAL_clip2.mp3</mp3player>  
<mp3player>https://s3.amazonaws.com/vanipedia/clip/720223BG.CAL_clip2.mp3</mp3player>  
<!-- END AUDIO LINK -->
<!-- END AUDIO LINK -->


<!-- BEGIN VANISOURCE LINK -->
<!-- BEGIN VANISOURCE LINK -->
'''[[Vanisource:Lecture on BG 16.5 -- Calcutta, February 23, 1972|הרצאה על ב.ג. 16.5 - כלכותה, ה-23 בפברואר, 1972]]'''
'''[[Vanisource:Lecture on BG 16.5 -- Calcutta, February 23, 1972|הרצאה על ב.ג. 16.5 - כלכותה, 23 בפברואר, 1972]]'''
<!-- END VANISOURCE LINK -->
<!-- END VANISOURCE LINK -->


<!-- BEGIN TRANSLATED TEXT -->
<!-- BEGIN TRANSLATED TEXT -->
הטבע, תחת ההדרכה של קְרִישְׁנַה, נותן לנו הזדמנויות, נותן לנו הזדמנות, לצאת מהמלכוד של לידה ומוות: גַ'נְמַה-מְרֶתְיוּ-גַ'רָא-וִיָאדְהִי-דוּהְקְהַה-דוֹשָׁאנוּדַרְשַׂנַם ([[Vanisource:BG 13.9|ב.ג. 13.9]]). אדם צריך להיות נבון על מנת לראות את הצרות בארבע תקריות אלו של החיים: גַ'נְמַה-מְרֶתְיוּ-גַ'ָרא-וִיָאדְהִי. זו היא המערכת הוֵדית כולה - איך לצאת מן המלכודות האלו. אבל הם נתנו צ'אנס, ש"אתה תעשה את זה, תעשה כך, ככה," אז חיים סדירים, כך שלבסוף אפשר לצאת.
הטבע, תחת ההדרכה של קְרּישְׁנַּה, נותן לנו הזדמנויות, נותן לנו הזדמנות, לצאת מהמלכוד של לידה ומוות: ''גַ'נְמַה-מְרּיתְיוּ-גַ'רָא-וִיָאדְהִי-דוּהְקְהַה-דוֹשָׁאנוּדַרְשַׂנַם'' ([[HE/BG 13.8-12|בּ.ג. 13.9]]). אדם צריך להיות נבון על מנת לראות את הקושי בארבע תקריות אלו של החיים: ''גַ'נְמַה-מְרּיתְיוּ-גַ'ָרא-וִיָאדְהִי''. זוהי המערכת הוֵדית כולה - איך לצאת מן המלכודות הללו. אבל הם נתנו הזדמנות, ש"אתה תעשה את זה, תעשה כך, ככה," אז חיים סדירים, כך שלבסוף אפשרי לו לצאת.
 
לכן בְּהַגַוָאן אומר, ''דַיְוִי סַמְפַּד וימוֹקְשָׁאיַה'' ([[HE/BG 16.5|בּ.ג. 16.5]]). אם תפתח ''דַיְוִי סַמְפַּת'', איכויות אלו, כפי שתוארו - ''אַהִימְּסָא'' (אי-אלימות), ''סַתְתְוַה-סַמְּשׂוּדְדְהִי'' (טוהר מידות), ''אַהִימְסָא'', כל כך הרבה דברים - אז תשתחרר, ''וִימוֹקְשָׁאיַה''. לרוע המזל, הציויליזציה המודרנית, הם לא יודעים דבר על ''וימוֹקְשָׁאיַה''. הם כה עיוורים. הם לא יודעים, שיש מצב ומיקום, שנקרא ''וימוֹקְשָׁאיַה''. הם לא יודעים. הם לא יודעים, חייהם הבאים מהם. אין שום מערכת חינוך.
 
אני מטייל בכל העולם. אין אפילו מוסד אחד, שנועד לחנך על נדודיה של הנשמה, כיצד ניתן לקבל חיים טובים יותר. אבל הם אינם מאמינים. אין להם ידע. זהו ''אָסוּרִי סַמְפַּת''. זה מתואר כאן: ''פְּרַוְרּיתְתיםּ צַ'ה נִיוְרּיתְתיםּ צַ'ה גַ'נָא נַה וידוּר אָסוּרָאהּ'' - ''פְּרַוְרּיתְתים''. ''פְּרַוְרּיתְתים'' פירושו משיכה, או התקשרות. באילו סוגי פעילות נהיה קשורים, ובאילו סוגי פעילות נשמור על שוויון-נפש, את זה, ה- ''אַסוּרוֹת'', את זה הם לא יודעים. ''פְּרַוְרּיתְתיםּ צַ'ה נִיוְרּיתְתיםּ צַ'ה:
 
:''פְּרַוְרּיתְתיםּ צַ'ה נִיוְרּיתְתיםּ צַ'ה''
:''גַ'נָא נַה וידוּר אָסוּרַהּ''
:'' נַה שָׂאוּצַ'םּ נָאפִּי צָ'אצָ'ארוֹ''
:''נַה סַתְיַםּ תֵשׁוּ וידְיַתֵה''
:([[HE/BG 16.7|בּ.ג. 16.7]])


לכן בְּהַגַוָאן אומר, דַיְיוִי סַמְפַּד וִימוֹקְשָׁאיַה ([[Vanisource:BG 16.5|ב.ג. 16.5]]). אם תפתח דַיְיוִי סַמְפַּת, איכויות אלו, כפי שתוארו - אַהִימְּסָא (אי-אלימות), סַתְתְוַה-סַמְּשׂוּדְדְהִי (טוהר מידות), אַהִימְסָא, כל כך הרבה דברים - אז תצא החוצה, וִימוֹקְשָׁאיַה. לרוע המזל, הציויליזציה המודרנית, הם לא יודעים דבר על וִימוֹקְשָׁאיַה. הם כה עיוורים. הם לא יודעים, שיש מצב ומיקום, שנקרא וִימוֹקְשָׁאיַה. הם לא יודעים. הם לא יודעים, חייהם הבאים מהם. אין שום מערכת חינוך. אני מטייל בכל העולם. אין אפילו מוסד אחד, שנועד לחנך אודות נדודיה של הנשמה, כיצד ניתן לקבל חיים טובים יותר. אבל הם אינם מאמינים. אין להם ידע. זהו אָסוּרִי סמפת. זה מתואר כאן: פְּרַוְרִיתְתִים צַנִיוְרִיתְתִים צַ'ה גַ'נָא נַה וִידוּר אָסוּרָאהּ. פְּרַוְרִיתְתִים. פְּרַוְרִיתְתִים פירושו משיכה, או התקשרות. באילו סוגי פעילות עלינו להיות קשורים, ובאילו סוגי פעילות עלינו להישאר כמו מהצד, את זה, האַסוּרוֹת, את זה הם לא יודעים. פְּרַוְרִיתְתִים צַ'ה.
אלו הם ה- ''אַסוּרוֹת''. הם אינם יודעים, כיצד חייהם צריכים להיות מונחים, באיזה כיוון. זה נקרא ''פְּרַוְרּיתְתי''. ואיזה סוג של חיים עליהם להימנע מלהתקשר, לוותר, ''נִיוְרּיתְתי. פְּרַוְרּיתְתיס תוּ גִ'יוָאתְמַנַה.'' זה משהו אחר. ''בְּהוּנַם. נִיוְרּיתְתיס תוּ מַהָאפְּהַלָאם.'' ה- ''שָׂאסְתְרַה'' כולה, כל הכיוון הוֵדי פניו אל ''פְּרַוְרּיתְתי-נִיוְרּיתְתי.'' זהו אימון הדרגתי.


נִיוְרִיתְתִים צַ'ה.:פְּרַוְרִיתְתִים צַנִיוְרִיתְתִים צַ'ה
בדיוק כמו ''לוֹקֵה וִיַוָאיָאמִישַׁה-מַדְיַה-סֵוָא נִיתְיָא סוּגַ'נְתוֹהּ.'' לישות חיים יש נטייה טבעית ל- ''ויַוָאיַה'', חיי מין; ו- ''מַדְיַה סֵוָאהּ'', התמכרות, שכרון חושים והרעלה, ''אָמִישַׁה סֵוָאהּ'', ואכילת-בשר. היצר הטבעי ישנו. אלא ש- ''אַסוּרות'', הם אינם מנסים לכבוש אותו. הם רוצים להגדיל זאת. אלו חיי ה- ''אַסוּרוֹת''. יש לי מחלה. אם אני רוצה לרפא אותה, אז הרופא נותן לי מרשם: "אתה אל תיקח." בדיוק כמו חולה הסוּכֵּרת. אסור עליו: "אל תיקח סוכר, אל תיקח עמילן." - ''נִיוְרּיתְתי''. באופן דומה, ה- ''שָׁאסְתְרַה'' נותנת לנו הדרכה שעליך לקבל דברים אלו, ועליך לא לקבל דברים אלו, שָׂאסְתְרַה. בדיוק כמו בחברה שלנו, לקחנו את החיוניים ביותר שב- ''נִיוְרּיתְתי ופְּרַוְרּיתְתי. הפְּרַוְרּיתְתי...'' אנחנו מורים לתלמידים, "בלי חיי מין, בלי אכילת בשר, בלי ''אָמִישַׁה-סֵוָא''." ''אָמִישַׁה-סֵוָא נִיתְיָא סוּגַ'נְתוֹהּ''. אבל השָׂאסְתְרַה אומרת שאם אתה יכול לוותר, ''נִיוְרּיתְתיס תוּ מַהָאפְּהַלָאם'', אז החיים שלך מוצלחים. אבל אנחנו לא מוכנים.
:גַ'נָא נַה וִידוּר אַסוּרַהּ
:נַה שָׂאוּצַ'ם נָאפִּי צָ'אצָ'ארוֹ
:נַה סַתְיַם תֵשׁוּ וִידְיַתֵה
:([[Vanisource:BG 16.7|ב.ג. 16.7]])


אלו הם האסוּרוֹת. הם אינם יודעים, כיצד חייהם צריכים להיות מונחים, באיזה כיוון. זה נקרא פְּרַוְרִיתְתִי. ואיזה סוג של חיים עליהם להימנע מלהתקשר, לוותר, נִיוְרִיתְתִי. פְּרַוְרִיתְתִיס תוּ גִ'יוָאתְמַנַה. זה משהו אחר. בְּהוּנַם. נִיוְרִיתְתִיס תוּ מַהָאפְּהַלָאם. השָׂאסְטְרַה כולה, כל הכיוון הוֵדי פניו לפְּרַוְרִיתְתִי-נִיוְרִיתְתִי. הם מאמנים בהדרגה. בדיוק כמו לוֹקֵה וִיַֹוָאיָאמִישַׁה-מַדְיַה-סֵוָא נִיתְיָא סוּגַ'נְתוֹהּ. לישות חיים יש נטייה טבעית לוִיַוָאיַה, חיי מין, ומַדְיַה סֵוָאהּ, התמכרות, שכרון חושים והרעלה, אָמִישַׁה סֵוָאהּ, ואכילת-בשר. אינסטינקט טבעי קיים. אלא שהאַסוּרות, הם אינם מנסים לעצור זאת. הם אף רוצים להגדיל זאת. אלו חיי האַסוּרוֹת. יש לי מחלה. "אתה אל תיקח." בדיוק כמו חולה הסוכרת. אסור לו כך, "אל תיקח סוכר, אל תיקח עמילן." נִיוְרִיתְתִי. באופן דומה, השָׁאסְטְרַה נותן לנו הדרכה שעליך לקבל דברים אלו, ועליך לא לקבל דברים אלו, שׁׂאסְטְרַה. בדיוק כמו בחברה שלנו, לקחנו את החיוניים ביותר שבנִיוְרִיתְתִי ופְּרַוְרִיתְתִי. הפְּרַוְרִיתְתִי... אנחנו מורים לתלמידים, "בלי חיי מין, בלי אכילת בשר, בלי אָמִישַׁה-סֵוָא." אָמִישַׁה-סֵוָא נִיתְיָא סוּגַ'נְתוֹהּ. אבל השָׂאסְטְרַה אומרת שאם אתה יכול לוותר, נִיוְרִיתְתִיס תוּ מַהָאפְּהַלָאם, אז חייך מוצלחים. אבל אנחנו לא מוכנים. אם אינך מוכן לקבל את הפּרַוְרִיתְתִי ולא לקבל את הנִיוְרִיתְתִי, אז עליך לדעת שאתה אַסוּרה. קְרִישְׁנַה אומר כאן, פְּרַוְרִיתְתִים צַ'ה נִיוְרִיתְתִים צַ'ה גַ'נא נַה וִידוּר אַסוּרָאהּ ([[Vanisource:BG 16.7|ב.ג. 16.7]]). הם לא... "הו, מה זה?" הם אומרים, אפילו הסְוָאמִים הגדולים, ממש גדולים יגידו, "הו מה לא בסדר פה?" אתה יכול לאכול הכל. זה לא משנה. אתה יכול לעשות כל דבר. אתה יכול פשוט לשלם לי, ולקבל איזו מנטרה מיוחדת." דברים כאלו קורים.
אם אינך מוכן לקבל את ה- ''פּרַוְרּיתְתִי'' ולא לקבל את ה- ''נִיוְרּיתְתִי'', אז על אדם לדעת שהוא ''אַסוּרַה''. קְרּישְׁנַּה אומר כאן, ''פְּרַוְרּיתְתים צַ'ה נִיוְרּיתְתים צַ'ה גַ'נא נַה וִידוּר אַסוּרָאהּ'' ([[HE/BG 16.7|ב.ג. 16.7]]). הם לא... "הו, מה זה?" הם אומרים, אפילו ה- ''סְוָאמִים'' הגדולים, ממש גדולים יגידו: "הו מה לא בסדר פה?" אתה יכול לאכול הכל. זה לא משנה. אתה יכול לעשות כל דבר. אתה יכול פשוט לשלם לי, ולקבל איזו מנטרה מיוחדת." דברים כאלו מתרחשים.
<!-- END TRANSLATED TEXT -->
<!-- END TRANSLATED TEXT -->
</div>
</div>

Latest revision as of 18:28, 2 October 2021



הרצאה על ב.ג. 16.5 - כלכותה, 23 בפברואר, 1972

הטבע, תחת ההדרכה של קְרּישְׁנַּה, נותן לנו הזדמנויות, נותן לנו הזדמנות, לצאת מהמלכוד של לידה ומוות: גַ'נְמַה-מְרּיתְיוּ-גַ'רָא-וִיָאדְהִי-דוּהְקְהַה-דוֹשָׁאנוּדַרְשַׂנַם (בּ.ג. 13.9). אדם צריך להיות נבון על מנת לראות את הקושי בארבע תקריות אלו של החיים: גַ'נְמַה-מְרּיתְיוּ-גַ'ָרא-וִיָאדְהִי. זוהי המערכת הוֵדית כולה - איך לצאת מן המלכודות הללו. אבל הם נתנו הזדמנות, ש"אתה תעשה את זה, תעשה כך, ככה," אז חיים סדירים, כך שלבסוף אפשרי לו לצאת.

לכן בְּהַגַוָאן אומר, דַיְוִי סַמְפַּד וימוֹקְשָׁאיַה (בּ.ג. 16.5). אם תפתח דַיְוִי סַמְפַּת, איכויות אלו, כפי שתוארו - אַהִימְּסָא (אי-אלימות), סַתְתְוַה-סַמְּשׂוּדְדְהִי (טוהר מידות), אַהִימְסָא, כל כך הרבה דברים - אז תשתחרר, וִימוֹקְשָׁאיַה. לרוע המזל, הציויליזציה המודרנית, הם לא יודעים דבר על וימוֹקְשָׁאיַה. הם כה עיוורים. הם לא יודעים, שיש מצב ומיקום, שנקרא וימוֹקְשָׁאיַה. הם לא יודעים. הם לא יודעים, חייהם הבאים מהם. אין שום מערכת חינוך.

אני מטייל בכל העולם. אין אפילו מוסד אחד, שנועד לחנך על נדודיה של הנשמה, כיצד ניתן לקבל חיים טובים יותר. אבל הם אינם מאמינים. אין להם ידע. זהו אָסוּרִי סַמְפַּת. זה מתואר כאן: פְּרַוְרּיתְתיםּ צַ'ה נִיוְרּיתְתיםּ צַ'ה גַ'נָא נַה וידוּר אָסוּרָאהּ - פְּרַוְרּיתְתים. פְּרַוְרּיתְתים פירושו משיכה, או התקשרות. באילו סוגי פעילות נהיה קשורים, ובאילו סוגי פעילות נשמור על שוויון-נפש, את זה, ה- אַסוּרוֹת, את זה הם לא יודעים. פְּרַוְרּיתְתיםּ צַ'ה נִיוְרּיתְתיםּ צַ'ה:

פְּרַוְרּיתְתיםּ צַ'ה נִיוְרּיתְתיםּ צַ'ה
גַ'נָא נַה וידוּר אָסוּרַהּ
נַה שָׂאוּצַ'םּ נָאפִּי צָ'אצָ'ארוֹ
נַה סַתְיַםּ תֵשׁוּ וידְיַתֵה
(בּ.ג. 16.7)

אלו הם ה- אַסוּרוֹת. הם אינם יודעים, כיצד חייהם צריכים להיות מונחים, באיזה כיוון. זה נקרא פְּרַוְרּיתְתי. ואיזה סוג של חיים עליהם להימנע מלהתקשר, לוותר, נִיוְרּיתְתי. פְּרַוְרּיתְתיס תוּ גִ'יוָאתְמַנַה. זה משהו אחר. בְּהוּנַם. נִיוְרּיתְתיס תוּ מַהָאפְּהַלָאם. ה- שָׂאסְתְרַה כולה, כל הכיוון הוֵדי פניו אל פְּרַוְרּיתְתי-נִיוְרּיתְתי. זהו אימון הדרגתי.

בדיוק כמו לוֹקֵה וִיַוָאיָאמִישַׁה-מַדְיַה-סֵוָא נִיתְיָא סוּגַ'נְתוֹהּ. לישות חיים יש נטייה טבעית ל- ויַוָאיַה, חיי מין; ו- מַדְיַה סֵוָאהּ, התמכרות, שכרון חושים והרעלה, אָמִישַׁה סֵוָאהּ, ואכילת-בשר. היצר הטבעי ישנו. אלא ש- אַסוּרות, הם אינם מנסים לכבוש אותו. הם רוצים להגדיל זאת. אלו חיי ה- אַסוּרוֹת. יש לי מחלה. אם אני רוצה לרפא אותה, אז הרופא נותן לי מרשם: "אתה אל תיקח." בדיוק כמו חולה הסוּכֵּרת. אסור עליו: "אל תיקח סוכר, אל תיקח עמילן." - נִיוְרּיתְתי. באופן דומה, ה- שָׁאסְתְרַה נותנת לנו הדרכה שעליך לקבל דברים אלו, ועליך לא לקבל דברים אלו, שָׂאסְתְרַה. בדיוק כמו בחברה שלנו, לקחנו את החיוניים ביותר שב- נִיוְרּיתְתי ופְּרַוְרּיתְתי. הפְּרַוְרּיתְתי... אנחנו מורים לתלמידים, "בלי חיי מין, בלי אכילת בשר, בלי אָמִישַׁה-סֵוָא." אָמִישַׁה-סֵוָא נִיתְיָא סוּגַ'נְתוֹהּ. אבל השָׂאסְתְרַה אומרת שאם אתה יכול לוותר, נִיוְרּיתְתיס תוּ מַהָאפְּהַלָאם, אז החיים שלך מוצלחים. אבל אנחנו לא מוכנים.

אם אינך מוכן לקבל את ה- פּרַוְרּיתְתִי ולא לקבל את ה- נִיוְרּיתְתִי, אז על אדם לדעת שהוא אַסוּרַה. קְרּישְׁנַּה אומר כאן, פְּרַוְרּיתְתים צַ'ה נִיוְרּיתְתים צַ'ה גַ'נא נַה וִידוּר אַסוּרָאהּ (ב.ג. 16.7). הם לא... "הו, מה זה?" הם אומרים, אפילו ה- סְוָאמִים הגדולים, ממש גדולים יגידו: "הו מה לא בסדר פה?" אתה יכול לאכול הכל. זה לא משנה. אתה יכול לעשות כל דבר. אתה יכול פשוט לשלם לי, ולקבל איזו מנטרה מיוחדת." דברים כאלו מתרחשים.