SL/Prabhupada 0103 - Nikoli ne poskusite zapustiti družbe bhakt

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Never Try to Go Away From the Society of Devotees - Prabhupāda 0103


Lecture on CC Adi-lila 7.91-2 -- Vrndavana, March 13, 1974

Narottama dasa Thakura pravi da "Rojstvo za rojstvom." Ker bhakta, on ne hrepeni da bi šel nazaj domov, nazaj h Bogu. Ne. Kamorkoli, nima veze. Zgolj želi slaviti Vsevišjega Gospoda. To je njegov posel. To ni namen bhakte, da bo pel in plesal, ter izvajal čisto vdano služenje, da bi šel nazaj na Vaikuntho ali Goloko Vrindavano. To je Krišnova želja. "Če želi, me bo sprejel." Tako kot Bhaktivinoda Thakura tudi: iccha yadi tora. Janmaobi yadi more iccha yadi tora, bhakta-grhete janma ha-upa mora. Bhakta se zgolj moli... Ne prosi Krišne "Prosim vzemi me nazaj na Vaikuntho ali Goloko Vrindavano." Ne. "Če meniš, da se moram ponovno roditi, to je v redu. Vendar moja edina, edina prošnja je, daj mi rojstvo v hiši bhakte. To je vse. Tako da te ne pozabim." To je edina molitev bhakte. Ker... Tako kot ta otrok. Rodila se je v družini z Vaišnavskim očetom in materjo. Torej je morala biti Vajšnjavi ali Vajšnjava v prejšnjem življenju. Ker to je priložnost za... Vse naše otroke, tiste, ki so rojeni v družini z Vaišnjavskim očetom, materjo, imajo zelo, zelo veliko srečo. Že od začetka življenja, slišijo Hare Krišna maha-mantro. Družijo se z Vajšnjavami, pojejo, plešejo. Posnemanje ali dejstvo, nima veze. To so otroci z zelo, zelo veliko srečo. Sucinam srimatam gehe yoga-bhrastah-sanjayate (BG 6.41). Torej to niso navadni otroci. Oni so... Ti otroci, oni vedno hrepenijo za asociacijo bhakt, pojejo Hare Krišna, prihajajo k nam. Torej niso navadni otroci. Bhakti-sange vasa.

To je zelo dobra priložnost, bhakti-sange vasa. Torej naša skupnost za zavest Krišne je bhakta-sanga, je skupnost bhakt. Nikoli ne skušajte iti stran. Nikoli ne skušajte iti stran. Neskladja morajo obstajati. Morate se prilagoditi. In to petje in plesanje med, v družbi bhakt, daje veliko prednost, ima veliko vrednost. Tukaj je potrjeno in vsi Vaišnave potrjujejo.

tandera carana-sevi-bhakta-sane vasa
janame janame mora ei abhilasa

Janame janame mora pomeni da ne želi nazaj. To ni njegova želja. "Ko bo Krišna želel, Krišna mi bo dovolil. To je druga stvar. Sicer, naj nadaljujem na tak način, življenje v družbi bhakt in petje in plesanje je moj posel." To je zaželjeno. Nič drugega. Karkoli drugega, katerakoli druga želja je anyabhilasa. Anyabhilasita-sunyam (Brs. 1.1.11). Bhakta si nebi smel želeti ničesar drugega razen tega, da "Dovoli mi živeti v družbi bhakt in pel Hare Krišna maha-mantro." To je naše življenje.

Najlepša hvala.